A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások március 27-étől

iho/vasút   ·   2017.03.26. 13:00
vaganyzar0
Babramunka az 1-esen

A Budapest–Győr vonalon március 27-étől április 13-áig Nagyszentjános és Győrszentiván között pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Április 1-jén, valamint április 8-ától 10-éig a szombathelyi és a soproni InterCity vonatok Budapest-Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak, illetve oda érkeznek. Április 10-én az oroszlányi személyvonatok Kelenföldről indulnak és oda érkeznek.

2-es: ez egy „másik meló”

A Budapest–Esztergom vonalon felújítási és villamosítási munkák miatt március 31-én 20:45-től április 3-án 3:00 óráig Pilisvörösvár és Esztergom között vonatpótló buszokkal kell utazni.

Tudják, a dél-balatoni felújításban ez vár ránk

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon pályakorszerűsítés miatt június 16-áig, a nyári menetrend életbe lépéséig minden vonat helyett Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy, illetve Keszthely között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg. Az autóbuszok a balatonszárszói vasútállomás helyett Balatonszárszó Községháza buszmegállónál állnak meg.

Minden ütemes gyorsvonat, illetve személyvonat Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár–Siófok viszonylatban és visszaúton is az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A személyvonatok a pótlóbuszok hosszabb közúti menetideje miatt Balatonszentgyörgy állomásról általában később indulnak Nagykanizsa és Gyékényes felé és módosított menetrend szerint haladnak.

Az ütemes gyorsvonatok Balatonszentgyörgy–Keszthely között sem közlekednek, helyettük mindkét irányban vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a szintén felújítás alatt álló Kaposvár–Fonyód vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek.

Legfrissebb terepszemlénket itt találják meg.

Dél-Balaton, „level 2”

A dél-balatoni vonalon pályafelújítási munkálatok miatt április 1-jétől 6-áig a pótlóbuszok a jelenleginél hosszabb útvonalon, Szabadbattyán–Balatonszentgyörgy–Keszthely között közlekednek. Az észak-balatoni vonalon is módosul a menetrend április 1-jétől 12-éig, valamint Szabadbattyán és Balatonakali-Dörgicse között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A felújítás miatt ugyancsak módosul a vonatok menetrendje a Gárdony és Szabadbattyán közötti szakaszon április 1-jétől 6-áig, illetve április 7-étől 12-éig. Néhány tapolcai gyorsvonat Budapest-Déli pályaudvar–Szabadbattyán között nem közlekedik, az utasok a nagykanizsai gyorsvonatokkal utazhatnak a kimaradó szakaszon.

Érdnél is munkához látnak

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon március 31-étől április 5-éig pályakorszerűsítést végeznek. A hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve néhány későesti vonat helyett Érd felső–Érd között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Éjjel vonatpótlás Baranyában

A Budapest–Pécs vonalon, Mecsekalja-Cserkút és Pécs között pályakarbantartást végeznek éjszakánként március 27-étől április 2-áig. Emiatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Mecsekalja-Cserkút és Pécs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Duna jobb partján marad a pécsi intercity

A Keleti pályaudvaron végzett karbantartási munkák miatt április 1-jén, 8-tól 9-ig, a pécsi intercity vonatok a Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

Egy hónapnyi vonatpótlás Nógrádban

A Vác–Balassagyarmat vonalon április 1-jétől 30-áig pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Drégelypalánk és Balassagyarmat között valamennyi vonat helyett pótlóbuszokkal kell utazni. A vasútvonal Vác és Drégelypalánk közötti szakaszán a vasúti menetrend a felújítás alatt is változatlan. A 78-as számú vonalon, Nógrádszakál és Ipolytarnóc között is csak vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Rákosig gyógyul a bevezető vonal

A Budapest–Hatvan vonalon április 1-jén a Keleti pályaudvar és Rákos közötti szakaszon pályafelújítás miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A hatvani elővárosi vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Helyettük az egri és a sátoraljaújhelyi gyors- illetve sebesvonatokkal utazhatnak, Budapest és Hatvan között minden állomáson megállnak.

Vonatpótlás Hatvannál, rövidülő Campusszal

A Hatvan–Szolnok vonalon végzett pályakarbantartás miatt március 28-ától 31-éig Hatvan és Jászboldogháza-Jánoshida között lesznek vonatpótlók. Április 1-jétől 13-áig Hatvan és Jászberény között kell vonatpótló autóbuszokkal utazni. Március 31-én, április 7-én és 13-án a Szeged–Miskolc viszonylatban közlekedő Campus expresszvonat a Hatvan–Miskolc-Tiszai közötti vonalszakaszon nem közlekedik. Hatvantól Miskolc-Tiszai felé a csatlakozást a 16:53-kor induló sebesvonat biztosítja.

Tápió-menti felújítás

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon április 14-éig Tápiószele és Tápiógyörgye közötti karbantartások miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Sülysápot is érinti a Keleti karbantartása

Április 1-jén a Keleti pályaudvaron végzett karbantartások miatt Budapest-Keleti pályaudvarról 6:50-től 19:50-ig a Sülysápig közlekedő helyi vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. A zónázó vonatok a lemondott vonatok indulási idejében indulnak (előző óra 50-kor), minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Nagykátáról 5:05 és 8:05 közötti Budapest-Keletibe induló vonatok nem közlekednek, a Szolnokról induló gyorsított személy, illetve zónázó vonatok Sülysáptól a lemondott vonatok indulási idejében indulnak (óra 19 perckor), és minden állomáson, megállóhelyen megállnak. A Sülysápról 9:10-től 20:10-ig a Keletibe tartó személyvonatok nem közlekednek, a zónázó vonatok Sülysáptól a lemondott vonatok indulási idejében indulnak (óra 24 perckor), minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Kelebiai vonalon közlekedő vonatok Kőbánya-Kispetre érkeznek és onnan is indulnak a Keleti pályaudvar helyett.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek