A Germanwings átveszi a Lufthansa hamburgi járatait

iho/repülés   ·   2012.11.29. 12:09
cim

A Germanwings 15 útvonallal és összesen heti 174 járatmozgással a harmadik legnagyobb légitársaságként tér vissza a hamburgi repülőtérre 2013. március 31-én, a nyári menetrend életbe lépésével egyidejűleg. A nyári menetrend járataira jegyek már foglalhatóak.

A Germanwings folyamatosan veszi át anyavállalata, a Lufthansa decentralizált, Frankfurton és Münchenen kívül eső útvonalait. Az új légi összeköttetések kiszolgálása érdekében a Germanwings három repülőgépet állomásoztat majd a hamburgi repülőtéren, melyek újonnan érkeznek a gyártótól, az Airbustól a szolgálat kezdetére – hangzik a Germanwings közleménye.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Lufthansa nyáron jelentette be, hogy „fapadosítja” járatai egy részét, méghozzá a Germanwings égisze alatt, de a tervek szerint a későbbbiekben több más, regionális Lufthansa-leányvállalat csatlakozik majd ehhez a csoporthoz. A lépés lényege, hogy a két nagy központ járatain kívül az összes többi európai rövid és közép-hatótávolságú vonalon a német légitársaság diszkontosított járatait repültetik majd, ezzel egyrészt komoly költségmegtakarítást érhetnek el, másrészt a pilótaszervezetekkel történt megegyezés értelmében elkerülhető a súlyosabb légiszemélyzet-leépítés.

Kapcsolódó hírek