A Grindrodtól szerez be mozdonyokat a Camrail

iho   ·   2015.05.16. 08:45
400px_camrail_grindrod

A Camrail a hattengelyes, nehéz tehervonati mozdonyokból első körben nyolcat vásárol. A GL30SCM DC típusú dízelgépek egyenként hárommilliárd afrikai valutaközösségi frank (körülbelül 1,3 milliárd forint) értéket képviselnek. Az első két mozdony nemrég érkezett meg hajón Douala kikötőjébe. A következő két nagydízelt várhatóan május végén veheti át a Camrail, a nyolcadik gép pedig a tervek szerint az év végén állhat forgalomba – írja az International Railway Journal.

A Bolloré Africa Logistics tulajdonában álló koncessziós vasúttársaság szerint a járművek segítségével mostantól hosszabb és nehezebb tehervonatokat is továbbíthatnak, mivel a mozdonyok akár ezerötszáz tonnás szerelvényekkel is képesek megbirkózni. A Camrail elsősorban a főváros Yaoundéból az ország északi része felé közlekedő tehervonatok vontatására fogja befogni az új szerzeményeket.

A kameruni Camrail nyolc hattengelyes nagydízelt szerez be a dél-afrikai Grindrodtól<br>(fotó: IRJ)

A Camrailnek a járműbeszerzést a 2034 végéig hatályban lévő nemzeti vasúti koncessziós szerződés részeként kellett megvalósítania. Négy mozdonyt a Grindrod-leány GPR Leasing finanszíroz öt éven keresztül. A gyártó Grindrod Locomotives három évig biztosít alkatrészeket és műszaki segítséget.

A Camrailt a Bolloré hozta létre, amikor 1999-ben megszerezte a 980 kilométer hosszú méteres nyomközű vasútvonal használati jogát – adja hírül a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek