A keletről érkező németek

iho   ·   2013.09.09. 18:26
00

A DB Schenker Rail Hungária főleg csomóponti kiszolgálást, iparvágányok ellátását (Győr, Foktő, Kecskemét) végzi hazánkban, de találkozhatunk vonali szerelvények élén is gépeikkel: legutóbb a Floyd kényszerpihenője miatt segítettek.

A Főnix már rendszeresen továbbít tehervonatokat Magyarországon<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotó: Cser Barnabás)

A Logistic Services Danubius néven, akkor még román–bolgár közös vállalatként alakult DB Schenker Rail Romania eleinte otthonról vitt gépeket keleti szomszédunkhoz: akik arrafelé jártak, mind láthatták például a Nagyvárad közelében veszteglő U-Bootot, de a GYSEV bérelte Ludmillák is az ő tulajdonukban vannak. Ezen kívül Dániából hoztak öt, eredetileg EA sorozatú, 4000 kilowattos villamos gépet, és természetesen a román kínálatból is vettek át 40-es és 47-es sorozatú Ázeákat.

Felülnézetben az új trió...<br>(Máté Szilveszter felvételei)

Időközben a craiovai Softronic kezdett szép lassan izmosodni: a jól bevált, hattengelyes alapra egyre-másra építették kísérleti, nagyteljesítményű villamos gépeiket. A Magyarországon UFO-nak is becézett Főnix prototípusa és két újabb gyártmány, a legfrissebb, Transmontana típusból összesen kettő viseli magán a verkehrsrot színt és a „DB-keksz” emblémát. Előbbi típus már vontat a magyar síneken is, utóbbi két példánya szeptember 6-án érkezett Békéscsabára, az MMV-nél dolgozó típustárs kíséretében, hogy a Magyarországon közlekedéshez a szükséges minősítéseket megkapja.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek