A Leo Express a vezetőálláson is utaztat

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.05.06. 18:00
Olomouc_2

Nem éppen hagyományos módszert választott a Leo Express cseh magánvasút számlája kondíciójának feljavítására. A járvány okozta helyzet miatt nagy pénzhiányban szenved, s ezért igazából kölcsönkér az utasoktól. A Leo Expressnél regisztrált, ügyfélszámlával rendelkező utasok ha legalább 5 000 koronával (65 ezer forint) feltöltik számlájukat, azok utazhatnak a Leo Express járatán a mozdonyvezető fülkéjében. A magánvasút nem titkolja, hogy pénzhiányban szenved a jelenlegi helyzetben, stratégiai partnert is keres, sőt nemrég az az információ is napvilágra került, hogy a Cseh Vasutakkal tárgyalnak. A részletek azonban egyelőre üzleti titok tárgyát képezik.

Munkára fel!<br>(fotó: Leo Express)

Az apróbetűs rész annyi, hogy a vezetőálláson való utazást legkorábban augusztusban lehet megtenni, az öt évnél idősebb és 12 évnél fiatalabb gyermekek pedig csak szülői felügyelet mellett tartózkodhatnak a mozdonyvezetővel egy térben. Egy-egy utas legfeljebb egy órát tölthet a vezetőálláson. Csehországban a vasúti törvények nem tiltják a vezetőálláson történő utazást. Ennek lehetőségét teljes mértékben az egyes vasúttársaságok működési szabályzatában határozhatják meg.

Csehországban hasonló szolgáltatást a dél-csehországi Jindřichohradecké místní dráhy kisvasút kínál, náluk 2 300 koronába (29 ezer 900 forint) kerül a vezetőálláson történő utazás.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek