A MÁV-Start is megerősítette: november utolsó hétfőjén elindul a vasútvillamos Szeged és Hódmezővásárhely között

iho/vasút   ·   2021.11.20. 15:00
00_trantrain_vasasrhely

A vasútvillamos a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt 50 ezer kilométeres hibamentes tartampróbát. November 29-étől utasforgalmi próbaüzemben elindul a tramtrain Hódmezővásárhely és Szeged között. Április 15-éig a tramtraint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

A tramtrain november 29-étől óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről Szegedre 3:31 és 23:31 között, illetve Szegedről Hódmezővásárhelyre 4:38 és 23:38 között, a december 31-éig tartó utasforgalmi próbaüzemben. Telephelyre tartó éjszakai féljárat is bekerült a menetrendbe, amely november 30-tól 0:38-kor indul Szeged vasútállomásról és 0:55-kor érkezik Szeged-Rókus vasútállomásra.

A tervek szerint január közepétől csúcsidőben – reggel 6-tól 8-ig, illetve a délutáni időszakban – 20 percenként, azon kívül pedig félóránként követik majd egymást a szerelvények. A menetrend ekkortól már hétvégente kiegészül éjszakai járatokkal is. Az utasforgalmi és műszaki tapasztalatok alapján alakítják ki a végleges menetrendet.

A tesztelési folyamatok még a jövő héten is tartanak, melyek fő célja, hogy a gyártó Stadler minden olyan hibalehetőséget feltárjon, beazonosítson és megoldjon, amely az infrastruktúra, a járművek és az üzemeltetési körülmények bonyolult együttműködése során felmerülhet. Utasforgalomba csak és kizárólag olyan járművek kerülhetnek, amelyek teljeskörűen eleget tesznek minden jogszabályi követelménynek és egyéb feltételnek. A MÁV-Start csak és kizárólag olyan járműveket vesz át, amelyek hibátlanul működnek, biztonságosak és minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkeznek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek