A Regiojet a pozsonyi gyorsvonatokra feni a fogát

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.09.20. 08:45
kiskep

A Regiojet csehországi vasúti magáncég levélben fordult a szlovák kormányhoz azzal, hogy olcsóbban közlekedtetné a Kassa és Pozsony között közlekedő gyorsvonatokat, mint az állami Szlovák Vasúttársaság (ZSSK). A vonatok száma nem csökkenne, azaz maradna a kétórás ütem napközben, sőt a kedvezményrendszer sem változna (diákok és nyugdíjasok), az államnak ez mégis kevesebbe kerülne – ígéri a Regiojet.

(fotók: Regiojet)

A vonaton nyújtott szolgáltatások által és az utazási komfort növelésének köszönhetően várhatóan többen választanák a vasutat, véli a magáncég. Tény, amióta a Pozsony–Komárom szakaszon a Regiojet vonatai közlekednek, azóta duplájára nőtt az utasok száma. Student Agency anyavállalat vezérigazgatója elmondta, még hivatalos választ nem kapott a közlekedésügyi tárcától, de reméli, hamarosan teret kap a magáncég, hiszen üzletpolitikájuk filozófiája, hogy az utas azt érezze, a vasúttársaság van érte, nem pedig fordítva.

Ki ne akarna velük utazni?

A Regiojet december 14-étől Pozsony és Kassa között három pár IC-járatot közlekedtet majd, plusz egy EuroCity párt Prágából Kassára, s egy EC-párt Prága és Túrócszentmárton (Martin) között. Mindezt bármiféle állami támogatás nélkül.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek