A Regiojet délben érkezik a Délibe

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.09.10. 13:00
GVD_01

Azt már mindenki tudja, hogy jön a Regiojet Magyarországra. Többször is leírtuk, mi várható 2020. június közepétől – a cseheknél és szlovákoknál a nyári menetrendi módosítás június második vasárnapján lép életbe. Megkerestük a cseh magánvasutat, hogy mondjon több konkrétumot a járatokkal kapcsolatban. Szűkszavú volt, de mi ügyesebbek vagyunk. Kifürkésztük, hogy a mosolygós utaskísérőkkel a fedélzeten közlekedő járatok mikor indulnak majd Budapestről, s mikor érkeznek meg ide.

(fotók: RegioJet)

Mint megtudtuk, a részletekről zajló tárgyalások az egyes vasúttársaságokkal, valamint a külföldi üzemeltető partnerekkel, a Westbahnnal és a CRS-szel még folyamatban vannak, a pontos menetrend sincs még véglegesítve. Pedig már a csehek nyilvánosságra hozták a jövő évi vasúti menetrend tervezetét, ami az utóbbi évek tapasztalatai alapján véglegesnek tekinthető (főleg a nemzetközi járatokat illetően). Ebben a menetrendtervezetben két dolog is feltűnt nekem: az egyik, hogy a 1031-es Regiojet járat végállomásaként Hegyeshalom van feltüntetve, valamint a másik, hogy a külföldi végállomások között megjelent a táblázatban a Budapest Déli pu. felirat (bár időpontokat még nem karcoltak bele).

itt olvasható a Hegyeshalom végállomásként feltűntetve, ami annak lehet az oka, hogy onnan esetleg más vonatszám alatt közlekedik Budapestre

A Regiojettől megtudtuk, hogy az 1031-es, 1032-es, 1035-ös és 1036-os eddigi bécsi járatokat hosszabbítják meg Budapestre. Az első, nevezetesen az 1031-es járat 5 óra 20 perckor indul Prágából, Bécs főpályaudvarára a menetrendtervezet szerint 9:22-kor érkezik (egy érdekes kanyart téve az osztrák fővárosban). Innen valószínűleg néhány perces szünet után indul is tovább Hegyeshalom, Budapest felé. Ez után már csak következtetni tudunk: ha az eddigi bécsi EC vonatok menetidejét vesszük alapul, akkor cirka két és fél óra múlva meg is érkezhet a vonat a Délibe, ami annyit jelent, hogy az első járat dél körül, akár 12 óra előtt is befuthat a Déli pályaudvarra. A 1032-es járat 10:39-kor indul Bécs főpályaudvaráról, ami arra enged következtetni, hogy a járat reggel 8 óra magasságában indulhat Budapest-Déli pályaudvarról. A vonat 14:42-kor érkezik meg Prágába. A következő, 1035-ös járat így néz majd ki: Prágából 13:20-as indulással 17:22-es érkezéssel Bécsbe, majd valamikor este 8 óra körüli érkezéssel Budapestre. A járat 1036-os számú párja 16 óra körül indulhat Budapestről, 18:39-kor indul majd Bécsből, hogy 22:44-re Prágába érkezzen.

A RegioJet Kassa–Prága járata nyúlik el hosszan a Magas-Tátra csúcsai alatt

Mindez azt jelenti, hogy még a Prága–Budapest szakaszon is versenyképes alternatívaként szolgálnak majd a járatok, hiszen a kétóránként közlekedő Metropolitanok Pozsonyon keresztül 6 óra 30 perc alatt érnek a Nyugatiba. A győri megállás nagyon okos döntésnek mondható, mert nagyon sok cseh turista látogatja a nyugat-dunántúli termálfürdőket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek