A Ryanair ma tárgyal a járatnyitásokról

iho/repülés   ·   2012.02.07. 10:09
ryan1cim

Az ír fapados óriás képviselői ma jönnek Budapestre tárgyalni a Budapest Airporttal az új járatok megnyitásáról – tudta meg az iho/repülés a repülőteret kezelő cég kommunikációs igazgatójától. Hardy Mihály egyúttal jelezte, a BA érzékeli a Ryanair sajtón keresztül küldött jelzéseit, melyek lényege, hogy O’Leary cége kapjon komoly engedményeket ferihegyi megjelenéséért.

Mint emlékezetes, a Malév leállásának napján a Ryanair vezérigazgató-helyettese, Michael Cawley órákon belül megérkezett Budapestre, hogy bejelentse: „a Ryanair megmenti a Malév utasait”. A társaság aznap bejelentette: négy Boeing 737-800-ast telepít Ferihegyre, amelyeket a téli csökkentett forgalom miatt leállított repülőgépek közül állítanak be, és ezekkel indítja be február 17-től a járatait, például Londonba napi kettőt, összesen 31 desztinációra tervezik a budapesti bázis hálózatát.

A Ryanair különgépe órákkal a Malév leállása után már megérkezett Ferihegyre

A napi.hu mai értesülései szerint az ír társaság már lekötötte a külföldi reptereken a résidőket az indítandó járatokhoz, ezért fontos lenne megállapodni Budapesttel is, ennek a megállapodásnak a feltétele, hogy a felek megegyezzenek a Ryanairnek nyújtott engedményekben.

A Budapest Airport kommunikációs vezetője, Hardy Mihály ugyanakkor az iho/repülés kérdésére úgy reagált a Ryanair engedményekre felszólító üzeneteivel kapcsolatban, hogy a repülőteret üzemeltető cég egyenlő bánásmódban részesít minden légitársaságot, függetlenül attól, hogy az mekkora forgalmat ígér generálni a Malév kiesése után a légikikötőnek.

Kapcsolódó hírek