A Škoda megmutatta, milyen lesz a mannheimi villamos

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.10.10. 18:45
Mannheim_01

Előző cikkünkben írtuk, hogy az eddigi legnagyobb üzletre csapott le a Škoda Transportation a nyugat-európai piacon. Legalább nyolcvan (opcionálisan további harmincnégy) ForCity Smart koncepcióból kiinduló villamost gyárt a cseh Škoda Németországba. A villamosokat Mannheim, Ludwigshafen és Heidelberg városok között tervezik üzemeltetni, ami azt jelenti, hogy egyszerre három németországi tartományban is közlekednek majd. Az első villamos 2021-ben gördülhet ki a nyílt pályára. Az üzlet nem kevesebb mint 120 milliárd forint értékű (amennyiben az opciót is lehívják).

A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: zdopravy.cz)

A Škoda Transportation a Rhein-Neckar-Verkehr (RNV) közlekedési vállalatnak gyártja a villamosokat, amelyek három tartományban, Baden-Würtenberg, Hessen és Rheinland-Pfalz tartományokban közlekednek majd. A cseh járműgyártó három különböző kivitelezésben gyártja majd ugyanazt a villamost, a megrendelő kritériumai szerint harmincegy háromrészes, harmincméteres, harminchét négyrészes, negyvenméteres és tizenkét hatrészes, hatvanméteres villamost szállít le. A legutóbbi kivitelezés a világ leghosszabb villamosa lesz. Az 1 000 milliméter nyomközű járművek teljesen alacsonypadlósak, mindkét oldalon nyitható ajtókkal, külső és belső kamerarendszerrel és egyéb innovatív elemmel lesznek felszerelve. A villamosok maximális sebessége 80 kilométer per óra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek