A Solaris nyerte a BKV használtmidibusz-tenderét

Istvánfi Péter   ·   2013.12.23. 12:30
00

November elején a BKV használt midibuszokra írt ki pályázatot. Összesen négy (ezt később módosították 2+100 százalékra) 8 és 10 méter közötti hosszúságú, városi kialakítású midibuszra vártak ajánlatokat. A győztes a Solaris cég Urbino 10 típusú midibusza lett, amelyből már idehaza is közelekdik egy példány. A kocsik a francia riviérán található Antibes városában jártak, az Envibus nevű szolgáltató állományában.

A leendő budapesti kocsik egyike Antibes-ban<br/>(fotó: www.lineoz.net fórum)

A győztes kocsik már meg is érkeztek a VJSZ-be, januárban kezdődnek meg rajtuk a honosítási munkák. A buszok egyébként jó állapotban vannak, a külső műanyag elemek ugyan néhol sérültek, de a vázszerkezet és a lemezelés épp, az utastér szinte gyári állapotú. A kocsik tavasztól szállítanak majd utasokat, felbukkanásra nem midibuszos, hanem jelenleg szóló kocsival járt vonalon lehet számítani.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.