A Stadlertől vesz villamosokat Ostrava

iho/vasút   ·   2017.01.24. 21:15
400px_stadler_tango_ostrava

A negyvenötmillió svájci frank értékű megállapodást a napokban írta alá Ostrava tömegközlekedési vállalata, a Dopravní podnik Ostrava (DPO) vezetősége. A cég még tavaly novemberben jelentette be, hogy a járművásárlási tenderen a svájci gyártó győzedelmeskedett, az eredményt azonban bírósági úton támadták meg az ellenfelek. Az üzlet a svájci gyártó első könnyűvasúti járműveket érintő sikere a Cseh Köztársaságban – írja a Global Rail News.

Negyven Tango villamost vásárol a csehországi Ostrava városa a Stadlertől. A svájci gyártó először szállíthat könnyűvasúti járműveket Csehországba (látványterv: Stadler Rail)

A kétrészes, egyirányú, egy vezetőállásos szerelvények 29,4 méter hosszúak és két és fél méter szélesek lesznek. Légkondicionált utasterük száznyolcvannyolc utast fogadhat majd magába, akik közül hatvanegyen ülőhelyet is találhatnak. A széles ajtók elő fogják segíteni a gyors utascserét, a kerekesszéket használók pedig beszállórámpa segítségével szállhatnak fel és le a járműre. A Tangók legnagyobb üzemi sebessége nyolcvan kilométer per óra lesz.

Ostrava legújabb villamosait prágai üzemében tervezi és építi majd meg a Stadler, szoros együttműködésben számos cseh beszállítóval. Az első kocsikat várhatón 2018 tavaszán veheti át a DPO – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek