A teljes 2-esen zümmöghet a drót!

iho/vasút   ·   2017.11.08. 13:45
400px_2esvill

November 11-én, szombaton reggel nyolc órától bekapcsolják a huszonöt kilovoltos betáplálást a Budapest–Esztergom vonal felső, Piliscsaba–Esztergom szakaszán – adja hírül a Dorogi medence regionális hírportál. Az alsó, Rákosrendező–Piliscsaba vonalszakaszt szeptember 16-án helyzeték feszültség alá először, az úgynevezett melegáramszedős bejárást a MÁV Nosztalgia Leójával végezték el. Az utólagos szabályozást és javításokat követően most szombaton Piliscsabától lefelé is ismét beizzítják a drótot, ezt a forgalom zavartatása nélkül, szakaszonként, állomásonként felváltva teszik majd meg.

Napokon belül beizzítják a felsővezetéket a 2-es vonal felső szakaszán is. Egy hosszú beruházás fejeződik be. Fotóriporterünk, Vörös Attila tavalyi fotóin már állnak a felsővezetéktartó oszlopok, drótnak viszont még nyoma sincs. A képre kattintva galéria nyílik

A 2-es korszerűsítése még 2012 tavaszán kezdődött meg, a vonal villamosításával néhány napon vagy héten belül egy hosszú, öt és fél éve tartó történet zárulhat le. 2016 nyarán járt először villamos motorvonat Esztergom felé, bár nem önerőből: a vonalra tervezett Flirtök lépcsőnyitását tesztelték az ívben fekvő megállókban. A villamos üzem felvétele azonban még a megfelelő biztosíróberendezés hiánya miatt egyelőre várat magára, és ha hinni lehet a zuhanyhíradóknak, nemcsak tisztán Flirt-üzemet terveznek, ami a kapacitási igények alapján akár még jobb megoldás is lehet.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek