A TMH International tarthatja karban a Go-Ahead Bayern szerelvényeit

iho/vasút   ·   2020.12.02. 15:00
tmhi_goahead

A Transzmasholding-csoporthoz tartozó, svájci székhelyű vállalat 78 villamos motorvonatot szolgálhat ki Németországban.

A német Go-Ahead Bayern vasúttársaságot a BEG és Baden-Württemberg szövetségi tartomány közlekedési minisztériuma a 2021. decemberi menetrendváltással kezdődően tizennégy évre, 2024 decemberéig bízta meg azzal, hogy regionális vasúti szolgáltatást nyújtson Bajorország déli részén, valamint a szomszédos Baden-Württembergben. Ennek érdekében az augsburgi központú társaság 78 villamos motorvonatot szerzett be, ezek karbantartását nyerte most el a vasúti megoldásokkal szolgáló TMH International (TMHI). A szerelvények megfelelő kiszolgálásához egy új karbantartóbázist is létre fog hozni az Augsburg közelében fekvő Langweid am Lechben a Transzmasholding (TMH)-leányvállalat. Az épület tervezéséhez szükséges jóváhagyást nemrégiben szerezte meg a Go-Ahead, a terültet pedig már át is adták a TMHI-nak. A létesítmény várhatóan 2022 nyarától szolgálhatja majd ki a vonatokat, a svájci Zug városában székelő TMHI addig is Augsburgban bérel egy vasúti karbantartóbázist. A szolgáltatáshoz egy karbantartócsapatot is felállítanak, aminek szervezése már meg is kezdődött: körülbelül negyven menedzsert és technikust bérelnek fel.

A karbantartási szolgáltatás a járművek rendszeres műszaki karbantartását fogalja majd magába. Mivel a Go-Ahead Bayern vonatai rengeteg kilométert tesznek meg, a puszta járműtechnikán felül a járművek számos alkatrészét – például az utastájékoztatási rendszereket vagy akár a vákuumos WC-t – gondosan át kell majd vizsgálni és kiszolgálni, annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb probléma mellett üzemeljenek a napi közlekedésben. A tervek szerint naponta három–négy szerelvényt vizsgál majd át az új létesítmény. A karbantartás a legújabb európai előírások szerint fog zajlani. A megállapodás értelmében a szolgáltatás magában fogalja a vonatok könnyű karbantartását, beleértve a kerékpárok átprofilozását, valamint a nehéz és javítási karbantartást, többek között a fő berendezések rendszeres felújítását. A járművek lehető legnagyobb rendelkezésre állása érdekében két mobil csapat végzi majd az éjszakai javításokat, valamint éjjel-nappal rendelkezésre álló műszaki forródrót is segíti majd a Go-Ahead személyzetét. A TMHI feladata lesz a pótalkatrészek beszerzése, valamint a raktárkezelési és járműkarbantartási iratok nyilvántartása is.

Habár a TMHI új szereplő lesz a német piacon, az életciklusra szóló szerződések, valamint flottakarbantartások és -javítások terén jelentős tapasztalattal rendelkező, jól ismert vasúti szakértők csapatából áll. A vállalat ipari befektetőként elkötelezett az iránt, hogy hozzájáruljon az augsburgi régió gazdasági növekedéséhez, ezt többek között a karbantartóközpontba való jelentős indulótőkével, valamint magasan képzett és stabil munkahelyek létrehozásával teszik meg.

A brit Go-Ahead németországi leányvállalata, a Go-Ahead Verkehrsgesellschaft Deutschland GmbH 2019-ben alapította a Go-Ahead Bayern GmbH-t a bajoroszági és környékbeli helyi és regionális vasúti szolgáltatások ellátására. A brit anyacég az egyik legnagyobb helyi buszos és vasúti tömegközlekedési vállalat: az Egyesült Királyságban a vasúti utasok körülbelül harminc százalékát szállítja, számos buszjáratát pedig naponta kétmilliónál is többen veszik igénybe. A Go-Ahead központi értékei a fenntarthatóság és a biztonság, melyeket a mindennapi üzem során alkalmaznak is. Ennek köszönhetően érdemelték ki a Carbon Trust Triple Standard elnevezésű elismerést, mely az energia- és vízfelhasználásra, valamint a hulladéktermelésre vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási szabványoknak való megfelelést jelenti.

Az ipari befektető TMH International a vasúti szektor fellendülését támogatja azokban az országokban, melyekben jelen van. A svájci központú vállalat nyílt forrású technológiai partnerként a helyi ellátási láncra támaszkodva nyújt vasúti szolgáltatásokat és járműveket világszerte: körülbelül ezer embert foglalkoztat Argentínában, Dél-Afrikában, Egyiptomban, Kazahsztánban, Kubában és Magyarországon (TMH Hungary). A vállalat az orosz Transzmasholding (TMH)-csoport tagja, mely a világ hatodik legnagyobb vasúti megoldásokat nyújtó cégcsoportja. A több mint százezer alkalmazottal rendelkező, száz százalékban magántulajdonú TMH 2019-ben 5,9 milliárd euró, vagyis körülbelül 2000 milliárd forint bevételt könyvelt el.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek