Ahol Van Hoolt tojt a nyúl

Ács Attila   ·   2013.04.02. 10:45
vanhoola330_bkv_fooldal

Noha április elsején posztolta a BKK a facebook oldalán eme fantasztikus hírt, mégsem tréfáról van szó: valóban egy új busz érkezett a fővárosba – ami a tavalyi beszerzésekhez hasonlóan természetesen csak nekünk lesz új, ez a példány korábban Franciaországban, La Plange-ban rótta a kilométereket.

Ilyen kis mennyiség beszerzésére – az Ikarus 412-es trolibuszok késedelmes szállítása miatt kötbérként idekerült Irisbus Agorát leszámítva – korábban még nemigen volt példa, így joggal merül fel Tornócky Anita hírhedt kérdése: és ezt így hogy?

A BKV azzal indokolja a beszerzést, hogy a buszhoz rendkívül jó áron lehetett hozzájutni, kedvezőek a tapasztalatok a már meglévő Van Hoolokkal, és a jövőben nagyobb mennyiségű flotta felszabadulása várható a Nyugat-Európai piacon ebből a típusból, amire szeretnének majd lecsapni.

A Van Hool newA330 érkezése kapcsán is hangsúlyozták: a használt buszok érkezése a 20-30 éves Ikarusok felújítását váltja ki (körülbelül ugyanannyiba kerül a kettő), az új járművek beszerzése pedig továbbra is napirenden van, ennek első lépéseként idén 159 vadonatúj Mercedes-Benz Citaro érkezik a fővárosba.

A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: http://www.facebook.com/bkkbudapest)

Kapcsolódó hírek