Akadálymentes megállók, új járdák és útburkolatok Újpalotán

iho/közút   ·   2023.04.22. 16:00
10_erdokerulo_utca02

Néhány hónap múlva már nagyobb biztonságban, kényelmesebben lehet közlekedni a XV. kerületi Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában, ahol tavaly ősszel kezdődött nagyszabású felújítás a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában.

A munka jól halad, ennek köszönhetően a mozgásukban korlátozottak, az idősebbek és a kismamák már most is könnyen, akadályok nélkül használhatják a 69-es villamos Fő téri megállóit. Nemcsak az autóval közlekedők, hanem a gyalogosok is nyernek a beruházással, hiszen az útpálya felújítása mellett hamarosan mindenhol megépülnek a járdák és a szegélyek is. Az építési munkák előreláthatólag idén nyáron befejeződnek.

A BKK beruházásában mintegy 1,3 kilométer hosszú útszakasz újul meg Újpalotán. A nyárig tartó korszerűsítéssel jelentős változások történnek az Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában, ezzel egy időben a BKK a Szentmihályi út egy részét is átépíti.

Kattintson képeinkre, nézze meg galériánkat! (fotók: BKK)

Akadálymentes lett a 69-es villamos Fő téri megállóhelye, ezért a járat utasainak könnyebb használniuk a járműveket; az alacsony padlós villamosokról pedig a babakocsival, a nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozottak is fel- és leszállhatnak a peronoknál.

A terveknek megfelelően halad az útpályaszerkezet megújítása az Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában. A BKK több helyen felújítja a járdákat és a szegélyeket, illetve taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes és biztonságos közlekedést.

Folyamatban van a közvilágítás korszerűsítése, valamint a szükséges víznyelők és csatornaaknák átépítése is.

A Szentmihályi úti átépítés még hátravan

Az építési munkák előreláthatólag nyárig tartanak, addig a BKK

  • valamennyi érintett útszakaszra felviszi a legfelső, úgynevezett kopóréteget jelentő hengerelt aszfaltot,
  • a Szentmihályi út csaknem 225 méteres szakaszán kicseréli a kötő- és kopóréteget,
  • három új gyalogosátkelőt alakít ki a felújítási területen, hogy a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá váljon az útszakasz, valamint
  • huszonöt új fát és csaknem 6500 cserjét ültet.

A kopóréteg építésekor a Zsókavár utcában ideiglenes forgalmi változásokra kell számítani, ennek részleteiről később tájékoztat a beruházó.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek