Állami és magánvasút logója is megfér egymás mellett

Korcsmáros Gábor   ·   2023.03.18. 15:00
CDMetrans

A ČD Cargo és a Metrans közös üzleti modelljének gyümölcse a 388.015-ös Traxx, amelyen mindkét vasúti cég logója díszeleg.

A cseh-német határállomáson, Děčínben pukkant a pezsgő a 388.015-ös Traxx mozdony oldalán március 17-én. Az esemény apropója az állami teherszállító vasúti vállalat, a ČD Cargo és az egyik legjelentősebb cseh magán tehervasúti vállalat, a Metrans közös üzleti koncepciójának ünneplése volt. A ČD Cargo hetente összesen hat konténerszállító vonatpárt üzemeltet a hamburgi kikötő és a Metrans kombinált áruszállítási termináljai között Csehországban (Česká Třebová és Praha-Uhříněves).

(forrás: ČD Cargo)

A ČD Cargo és a Metrans már évek óta sikeresen együttműködik a vasúti és kombinált teherszállításban, két évvel ezelőtt pedig a ČD Cargo volt az a szállító, amely a Metransnak elvitte első vonatát Németországban. Azóta az üzlet egy heti rendszerességűvé nőtte ki magát, jelenleg már heti hat pár tehervonatot továbbít a ČD Cargo a Metrans számára. A szállítmányok Hamburg és Česká Třebová vagy Praha-Uhříněves állomások között közlekednek, teljesen a ČD Cargo gondozásában. A személyzetet az állami vasúti szállítmányozó cég németországi leányvállalata biztosítja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek