Állapotjelentés: itt tartanak a tramtrain építésével Hódmezővásárhelyen

iho   ·   2018.10.28. 08:45
tramtrain_epul_2018oktober_0

„Túrámat a Hódmezővásárhelyi Népkert nevű vasúti megállóhelyen kezdtem. A vasútvonalból itt ágazik ki vásárhelyi városi szakasz. A megállóhely szinte már elkészült, de az épület város felőli oldalán még hiányzik a tramtrain vágánya. Az Ady Endre utcán már elkezdődött az építkezés, de vágányokat hiába keresünk. Az Ady Endre utca után a villamosvonal a Tóalj utcába érkezik. Itt az utca mellett található parkban látható, hogy a vágányok helyét megtisztították a növényzettől, de bekanyarodva a Szőnyi utcába nincs semmi építkezésre utaló jel.

A felújítás alatt álló Hódmezővásárhelyi Népkert megállóhely. A képre kattintva galéria nyílik a szerző felvételeiből

Lassan elérünk a Kossuth térre a városházához. Itt a tramtrain az Andrássy úton folytatja az útját. Az Andrássy út Kossuth téri torkolatánál épülne ki a vonal kitérős megállója. Az Andrássy úton az Emlékpont Múzeumig haladva a Szőnyi utcához hasonlóan még nem folyt építkezés. Az Emlékpont és a Kálvin János tér között már részben fel van túrva az Andrássy út. A Kálvin tértől a Bajcsy-Zsilinszky úton haladtam tovább a vásárhelyi vasútállomásig. Itt találkoztam az építkezés leglátványosabb részével: már fekszik a vágány a helyén.

A vasutat elérve a tramtrain vágánya a vasútállomás elé fut be, ez lenne majd a leendő végállomás. A vasútállomás épülete elég leharcolt állapotban van, mindenképpen ráférne egy felújítás. Mivel Szeged és Hódmezővásárhely között a felújítás miatt nem közlekednek vonatok, a pótlóbuszok is innen indulnak.”

Hegedüs Pál

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek