Alsónadrágban, egy botra kötött pólóval integetett

MTI   ·   2012.03.20. 17:42

Esztergomnál kikötött egy bolgár lobogó alatt hajózó áruszállító, és a kapitány közölte, hogy a hajóról eltűnt egy matróz - mondta el kedden Bindics István kikötőmester.

A kapitány tájékoztatása szerint a matrózt vasárnap hajnalban leváltották, lefeküdt aludni, majd a szolgálatra már nem jelentkezett, és a hajó átkutatása után sem találták meg.

A kikötőmester riasztotta a vízirendőröket, majd néhány óra múlva jelentés érkezett, hogy a Szentendrei-sziget partján egy külföldi férfi alsónadrágban, egy botra kötött pólóval integet a hajóknak.

Kiderült, hogy az eltűntnek hitt matrózt találták meg, aki éjjel valamiért felkelt és a Dunába esett. Szerencséjére a hajózási útvonal közel volt a parthoz, így a megfázáson kívül más baja nem esett.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Déli összekötő: szerkezetkész az új, középső híd

iho   ·   2021.10.13. 18:00

Október 4-én emelték be a Déli összekötő vasúti Duna-híd új, középső híd acélszerkezetének zárótagját. Ezzel ismét nagyot lépett előre a hídkorszerűsítési projekt. Tervezetten december közepétől már két új felszerkezeten közlekedhetnek a szerelvények a Duna felett.