Amikor besárgul a Szergej

Vörös Attila   ·   2017.01.22. 11:15
48__P1030037

Aki szokta nézegetni az Emiget, tudja, ha egy mozdony pöttyének háttérszíne kék, akkor tehervonattal van, ha sárga, akkor személyvonat, gépmenet, vagy valamilyen pályafenntartó szerelvény van mögötte. Csütörtökön a komlói tolatós ahogy szokott, szép kék háttérrel elindult Dombóvárról. Némi sásdi tolatás után folytatta útját, csak közben besárgult.

Csalódottan lemásztam hát a fámról, majd legközelebb meglesz a komlói üres. Szerencsére Mecsekjánosiban volt négy, fával rakott Eas-kocsi, úgyhogy azért készült klasszikus tehervonatos fotó is. De ez most lehet mégis érdekesebb lett. Gépmenetet nem szeretek fotózni, olyan megalázó, hogy az ember fölkel hajnali 4-kor, hogy odaérjen a tetthelyre, aztán kiderül, hogy kár volt az egészért.

A JLW-493 és a 628 235 tart Komló felé Mecsekpölöske környékén

Szóval sétálgatok Mecsekpölöske és Magyarszék között, amikor a távolban feltűnik a 235-ös Szergej. Tudom, gépmenet, rá sem emelek, amikor egyszer csak feltűnik egy szép autóbusz az úton. Na, hátha egyszerre érnek ide, persze nem: a busz jóval fürgébb errefelé. Az együttállásmozgás azért meglett, ha másra nem, arra jó, hogy átadja a téli Mecsek hangulatát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek