Árvízi forgalom

MTI   ·   2013.06.05. 17:28
Mivel a Lánchíd pesti villamos-aluljáróját várhatóan elönti a Duna, ezért az ár levonulásáig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és az Eötvös tér között közlekedik, a 2-es villamospótló busz pedig meghosszabbított útvonalon, a Nyugati pályaudvar és a Széchenyi István tér között jár.

A Március 15. tér és az Eötvös tér közötti szakaszon csak egy vágány lesz üzemképes, ezért a Március 15. tértől csak két villamos közlekedik tovább – egymást bevárva – az ideiglenes, Eötvös téri megállóig, a harmadik beérkező szerelvény a Március 15. térről visszafordul, és menetrend szerint indul vissza a Közvágóhíd felé. Az utazási idő 3–6 perccel is növekedhet, ezért a 2-es villamos és a 2V villamospótló helyett a sűrűbben közlekedő nagykörúti villamost is indokolt lehet igénybe venni.

A pótlóbuszok a Nyugati pályaudvar végállomástól a 16-os és a 105-ös autóbuszok Széchenyi István tér (Eötvös tér) megállójáig közlekednek, ahonnan rövid, 1-2 perces sétával érhető el a 2-es villamosok ideiglenes Eötvös tér végállomása.
Változik a Margitszigetet érintő járatok közlekedése is, a nagykörúti villamosok nem állnak meg a szigeti megállónál, és a 34-es, a 106-os és 234-es buszok, valamint a 901-es, a 918-as, és a 937-es éjszakai járatok sem.

Kapcsolódó hírek