Átadta az első hidrogénhajtású autóbuszt a Solaris

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.03.20. 15:00
00_solaris_hidrogenhajtas

Az év végéig összesen tizenöt ilyen autóbuszt szállít a lengyel gyártó a németországi Kölnbe.

A lengyel Solaris Bus & Coach autóbuszgyártó vállalat átadta első hidrogénüzemű autóbuszát a Regionalverkehr Köln GmbH közlekedési vállalatnak. A megrendelő összesen tizenöt alternatív hajtású autóbuszt rendelt, amit a gyártó az év végéig szállít le. A modell az Urbino 12 típusú autóbuszból indul ki. Jelenleg az autóbuszok tesztelése zajlik Köln és Wuppertal között, a buszvezetők is ismerkednek a típussal, a töltési eljárást gyakorolják, és más vezetéstechnikai sajátosságokat is gyakorolnak.

A hidrogénüzemű autóbusz egy 70 kilowatt teljesítményű üzemanyagcellával rendelkezik, egy töltéssel az akkumulátoros üzemmel kombinálva 350 kilométeres hatótávolságot tud produkálni. Az elektromotorok a kerékagyba vannak telepítve. A buszok kétajtós kivitelben készülnek, befogadóképességük több mint harminc ülő utas. A buszok mindegyike MobilEye Shield+ térfigyelő rendszerrel van felszerelve, amely a közúti közlekedés egyéb résztvevőit is feltérképezi.

A Solarisnak már összesen több mint ötven hidrogénüzemű autóbuszra van megrendelése, az idén tizet tervez leszállítani Wuppertalba, tizenkettőt Bolzanóba, huszat pedig a dél-hollandiai Connexxion szolgáltatónak gyárt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek