Átépül egy balesetveszélyes csomópont Makó mellett

iho/közút   ·   2021.10.18. 12:15
00_mako_korforgalom

A 430-as főút és a 4432 jelű út nagy forgalmat lebonyolító kereszteződése négyágú körforgalommá épül át, így 2022 nyarától biztonságosabbá válik a csomópont az ott közlekedőknek.

A beruházás részét képezi még a közvilágítás kiépítése 162 méteren, valamint az elektromos hálózat légkábel helyett földben vezetett hálózattal történő kiváltása. A tizenöt méteres belső és huszonnégy méteres külső sugarú aszfaltburkolatú csomópont ki- és behajtóágait háromszögszigetekkel választják el. A kivitelezés ideiglenes forgalomterelés kiépítésével valósul meg több ütemben.

(fotók: NIF Zrt.)

  • Az első ütemben bevezetett lezárás, a 4432 jelű út Makóra vezető ágát (Rákosi út) érinti, várhatóan a hónap végéig tart.
  • A második ütemben jelzőlámpás forgalomterelés is lesz a 430-as főút (M43 Hódmezővásárhely–Szeged irány) és 4432 jelű út csomópontjában (Mezőhegyes–Tótkomlós irány), tervezetten október végétől november végéig.
  • A harmadik ütemben a 430-as főút (Apátfalva irány) és 4432 jelű út csomópontjában (Mezőhegyes–Tótkomlós irány) lesz jelzőlámpás forgalomterelés, tervezetten november végétől december végéig.
  • A kivitelezés további szakaszában félpályás útzár mellett jelzőőrös és/vagy jelzőlámpás forgalomterelésre lehet számítani.

A munkálatok várhatóan 2022 júniusában fejeződnek be. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, a Délút Kft. kivitelezésében, hazai forrásból valósul meg nettó 289 millió 912 ezer 170 forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek