Az ABB tölti a Volvo buszait

iho   ·   2014.07.28. 18:45
00kicsi

A megállapodás célja a hibridhajtású és az elektromos buszok közös fejlesztése nyílt szabványú gyorstöltő-berendezésekkel. Az ABB az együttműködés értelmében olyan rendszert állít fel a Volvo elektromos és hibridhajtású buszainak, amellyel a megállókban a jármű tetején elhelyezett csatlakozóval, illetve a garázsban éjszaka gyorsan feltölthetik az akkumulátorokat. Az első közös projekt Luxemburg tömegközlekedési rendszere lesz, amelyet 2015-ben helyeznek üzembe.

(a képek forrása: ABB)

A Volvo új hibridhajtású buszát 2014 szeptemberében, a hannoveri IAA kiállításon mutatják be. A busz üzemanyag-fogyasztása a teljesen dízelüzemű járművekhez képest 75 százalékkal kevesebb lesz, a gyorstöltő hálózatokat az autóbuszt megrendelő városok, cégek számára az ABB szállítja. A Volvo Buses 2009-ben jelent meg a piacon az első hibridbusszal, azóta a világ 21 országába 1600 járművet szállítottak. Az első, teljesen elektromos hajtású busz premierje 2015 júniusában a svédországi Göteborgban lesz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek