Szlovéniába furakodik az AWT

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.12.13. 16:15
AWT_01

Üzletpolitikai szempontból jelentős akvizíciót hajtott végre a PKP Cargo Csoporthoz tartozó AWT magán teherfuvarozási vasúttársaság Szlovéniában. A napokban Ljubljanában írták alá azt a szerződést, aminek értelmében az AWT a szlovén Primol-Rail szlovén teherszállító vasúttársaság részvényeinek a nyolcvan százalékát vásárolta meg. A Primol-Rail pályahasználati engedéllyel rendelkezik a szlovén vasúthálózaton.

fotó: zdopravy.cz

Az AWT a Primol-Rail felvásárlásával bővíteni szeretné az észak-déli vasúti árufuvarozást Európában. A szlovén vasúttársaság megvásárlásával az AWT-nek lehetősége nyílik egy járművel továbbítani vonatait az észak-lengyelországi kikötőkből egészen a szlovén-olasz határig, valamint a koperi kikötőbe. Az AWT eddig heti tíz vonatot járatott ugyanezen az útvonalon, de a szlovén határon helyi teherfuvarozó vállalat vette át a vonatot.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek