Az M9-es autópálya a 86-os főút ellen

MTI   ·   2011.10.14. 17:39

Szorosabb összefogásra lenne szükség annak érdekében, hogy a két megye megközelíthetősége és ezzel együtt az egész térség gazdasági helyzete is megfelelően fejlődhessen. A közutat ott kell fejleszteni, ahol a forgalom halad, ezért Vas megye számára létfontosságú lenne a 86-os főút gyorsforgalmi úttá fejlesztése. Körmend és az országhatár között elviselhetetlenül nagy a kamionforgalom, így szükség van a körmendi elkerülő út mielőbbi megépítésére is. Zalaegerszeg polgármestere, Gyutai Csaba úgy vélekedett, inkább az M9-es út fejlesztését kellene felgyorsítani és el kell kezdeni Szombathelytől a Zalaegerszeg felé tartó út kiépítésének előmunkálatait. Szerinte a 86-os főút kétszer kétsávosra kiépítése a régió számára semmiféle pozitív gazdasági hatással nem lenne.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium álláspontja szerint az M9-es és az M86-os nem alternatívái egymásnak. A 86-os főút Körmend–Szombathely közötti szakaszára már létrejött a kivitelezési támogatási szerződés, megvannak a területszerzési szerződések, kivágták az nyomvonalat zavaró fákat. Ezzel párhuzamosan az M9-es autóút vagy autópálya egy Ten-T európai közlekedési folyosó, amelynek meglétét Brüsszelben folyamatosan számon kérik, ezért az építkezést itt is minél előbb el kell kezdeni.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.