Az óriásgépet is megrázhatja a turbulencia

iho   ·   2014.10.20. 09:34
800x600_1200061609_ZE8A2006

Huszonkét ember sérült meg szombaton a Singapore Airlines egyik óriásgépének fedélzetén, az indiai Mumbai repülőterén történt leszállás közben.

A 408 utassal és 25 főnyi személyzettel repülő 9V-SKJ lajstromjelű A380-as a reptér felé süllyedőben került erős turbulenciába.Az incidens után a gép eseménymentesen földetért a repülőtéren, ahol a helyi egészségügyeik már várták az érkezését.

A sérülések nyoma a légiutaskísérők munkahelyén<br>(fotó: www.bohtong.org)

a légitársaság közleménye szerint 8 utas és a személyzet 14 tagja sérült meg. utóbbiak közül tízet kellett kórházba szállítani. Az utasok közül nyolcat vittek kórházba, de hatot el is bocsátottak a vizsgálatok után.

A gép egy órás késéssel visszaindult Szingapúrba, de az elmúlt napon a 380-ast még nem indították újabb útra.

Az egyik utas beszámolója szerint a gép hirtelen magasságot vesztett, a sérültek elsősorban az alsó fedélzet utasai és az ott dolgozó légiutaskísérők közül kerültek ki, akik közül néhányan „egészen a plafonig felrepültek”, amint a gép a turbulenciába került.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Repülésbiztonság

Leáll a Boeing rentoni üzeme

iho/repülés   ·   2024.01.25. 15:00

Szokatlanul őszinte és világos útmutatást adott az FAA, az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala a Boeingnek arról, az utóbbi idők fejleményei után mi a teendője – a repülőgépgyártó hosszú rehabilitációs folyamat előtt áll.