Balatoni szezonkezdet

Tevan Imre   ·   2013.07.05. 14:00
IMG_8292

A 710-es főút feletti hídon haladó Katica percek múlva eléri a Balatont

Az idei vasúti nyár legkiemelkedőbb eseménye a Nohabok reaktivizálása a Balaton északi partján. Minthogy a svédek húzta Jubileumi vonatok a júliusi és az augusztusi hétvégéken járnak, először július 6-án, szombaton, talán nem túl önkényes, ha a szezon első szakaszát június 15-től július 5-ig számítjuk. Összeállításunkban ezen időszak balatoni vonatai láthatók.

Az ihón és az Indóházban is bemutattuk a balatoni nyári menetrendet. Nagyobb átalakításon az északi part forgalma esett át, a különböző megállási rendű vonatok nevet kaptak. A Katicákat desirós szerelvények adják, a Kék hullámokat és a Tekergőket Csörgők húzzák, kivéve a már említett nohabos Jubileumi Tekergőket.

Székesfehérvár-Nagykanizsa személy Balatonföldvárnál<br />A képre kattintva galéria nyílik<br />(a másképp nem jelölt fotókat a szerző készítette)

Különlegességnek számítanak a távolabbról, az ország keleti feléből érkező fürdősvonatok vagy éppen a Győrből Siófokra most naponta közlekedő vonatpár, amelyet Székesfehérvárig (illetve onnantól) Púpos továbbít. A déli parton a klasszikus és Cirmos Sziliken kívül Traxxok dolgoznak (főleg a keletről jövő átlósokkal), a legújabb matricás, a száz éve született Weöres Sándornak emléket állító 480 022-es is feltűnik.

Kőnig Eszter Polgárdi-Ipartelepeknél a nyári menetrend első napján fényképezte a csörgős fürdőst

Kapcsolódó hírek