Baleseti szimuláció: vonat kontra személyautó - videó!

iho   ·   2013.06.19. 16:53

A tervezett baleset forgatókönyve szerint két személyautó hajtott a sínekre, amikor az M44-es Bobó az átjáróhoz érkezett, így a 30 kilométer per órával közlekedő vonat már nem tudott megállni, telibekapta a kisebb járműveket, egyik közülük kigyulladt – írja a bama.hu.

A balesetben az egyik autóban ülő személy életét vesztette, egy másik utas és a mozdonyvezető súlyosan, további ketten könnyebben sérültek.

A mentési gyakorlaton a hatóságok és a vasúti szakemberek kiérkezése után a rendőrség lezárta a területet, a mentők a sérülteket látták el, míg a tűzoltók az oltást és az autókba szorultak kiszabadítását végezték. A szimuláció szerint egy órán át állt a vasúti forgalom, a pálya felszabadítását vasúti segélykocsival végezték el.

A helyszínen tartózkodó Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára elmondta: Legjobban mégis úgy vigyázhatunk a közlekedőkre, ha mindent megteszünk a balesetek elkerülésért. A megelőzést szolgálja a kormány által indított, első ütemben 55 milliárd forint értékű országos közlekedésbiztonsági infrastruktúrafejlesztési program. A hazai közlekedéspolitika egyik legfontosabb kezdeményezésének a GYSEV is részese: a vasúttársaság 982 millió forintot fordíthat a vasúti közlekedés, elsősorban az átjárók biztonságosabbá tételére.

Mozdony ütközik két autóronccsal a GYSEV Zrt. balesetvizsgálati és mentési gyakorlatán Sopronban<br >(fotó: MTI, Nyikos Péter)

Kapcsolódó hírek