Bécsben siklott a zágrábi EC

iho.hu   ·   2018.12.20. 20:26
becs-siklas-400

Csütörtökön délután négy órakor a Wien Hauptbahnhof felől Zagreb Glavni kolodvor felé induló Croatia eurocity-járat mozdonya és első két kocsija kisiklott a főpályaudvar és Meidling között. A mozdony keresztben áll a síneken. Az ÖBB szóvivője szerint napfénynél próbálják majd meg az okokat tisztázni. Az esemény váltókörzetben történt, ahol sok kitérő található.

A siklott mozdony a sínek felől (fotó: APA/Hans Punz)

A balesetet szenvedett szerelvény a túloldalról (fotó: Twitter/M. Knoblauer)

Szerencsére sem a vonaton utazók, sem a mozdony és szerelvény személyzete közül sem sérült meg senki. A forgalomban azonban komolyabb fennakadás történt. A mintegy százötven utast a vágányok között vezették vissza a főpályaudvarra, ahonnan kétórás késéssel folytathatták útjukat Horvátország felé. A kelet felől érkező vonatok Wien Hbf-on végállomásoznak, a Westbahn felől érkezőket a Westbahnhofra irányították át.

Egyes távolsági vonatokat a Pottendorferlinie nevű vonal felé közlekedtettek le, gyakoriak voltak a fél óra körüli késések. Az S-Bahn forgalomban nem történt fennakadás. A járműveket még az este folyamán visszaemelik, hogy megszűnhessen a forgalmi akadály. Érdekes, hogy a vonatot továbbító mozdony az Osztrák Szövetség Vasút (ÖBB) 1144 117-es pályaszámú gépe volt, ami az öt Schachbrett-festésű 1144-es egyike és az egyetlen, amelyen az pacaszerű ÖBB-logó található.

A Schachbrett-festésű mozdony 2014-ben Bécsújhely környékén (fotó: bahnbilder.warumden.net/David Traußnigg)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek