Békéscsabán a Szarvasi úton lesz az elektromos busz töltő- és telephely

MTI/iho   ·   2022.06.17. 15:55

Csaknem egymilliárd forintból tervezhetik.

A feltételes közbeszerzési eljárásra ketten adtak be ajánlatot. A gyulai székhelyű Futizo Kft. ajánlata érvénytelen volt; így a békéscsabai Galéria Invest Kft. és a békési Békés-Vill Kft. közös ajánlata lett a nyertes. Ők nettó 996,4 millió forintért vállalták a tervezési feladatokat. A csaknem 850 négyzetméteres, Szarvasi úti telephelyen kialakítanak egy szerviz- és mosóépületet és kerékpártárolót is. A békési megyeszékhely 17 milliárd forintból hozhatja létre komplex energetikai programját, amelynek több része van.

Az okos közvilágítási rendszer – amely során közel nyolcezer lámpatestet cseréltek ki, amiből 3600 lett alkonykapcsolós, wifi-pontokat, térfigyelő kamerákat és egy parkolásmenedzsment rendszert telepítettek – 1,8 milliárd forintból tavaly június végére elkészült.

A fejlesztési tervek között szerepel több elektromos autóbusz vásárlása, egy másik napelempark, valamint egy intelligens közlekedésvezérlő rendszer kialakítása. A második napelemparkban termelt energiával töltenék az e-buszokat.

A határozati javaslatot a jelen lévő 13 képviselő 11 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadta el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek