Bézék ütköztek Nógrádban

iho   ·   2015.08.16. 09:41
galgaguta0

Befejeződött a baleset helyszínelése és a műszaki mentés. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése vétség miatt elrendelt nyomozás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

* * *

Huszonegy sérültet szállítottak kórházba a mentők – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese az MTI-t. Tóth Karolina közölte, tizenkilenc ember könnyű sérüléseket, jellemzően zúzódásokat szenvedett, egy középkorú férfinak viszont eltört a lába, egy ugyancsak középkorú nőnek pedig a bordája törött el.

– Az OMSZ nyolc autót és két helikoptert vetett be a mentés során; a sérülteket Balassagyarmatra, Budapestre és Vácra szállították kórházba – mondta a referens.

 

Korábban írtuk:

Információink szerint ketten súlyosan, tucatnyian pedig könnyebben megsérültek, amikor a Balassagyarmatról Aszódra közlekedő 33517-es személyvonat és párja a 33512-es járat a nyílt pályán összeütközött 8 óra 37 perckor. Az egyik súlyos sérült az egyik mozdonyvezető.

A 301-es és a 313-as motorkocsi ütközött össze. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Mihadák Zoltán)

A baleset Galgaguta és Acsa-Erdőkürt állomás között történt. Mindkét motorvonat három egységgel közlekedett, a 313-as és a 301-es Bézék voltak elöl.

 

A Balassagyarmatról Aszódra tartó személyvonat végig pontosan közlekedett, az Aszódról induló viszont húsz perc késéssel indult. A vonatkereszt Nógrádkövesden lett volna, a késés miatt azonban Acsa-Erdőkürtre csúszott volna át. Úgy látszik, nem mindenki tudta ugyanúgy...

Alább a MÁV közleménye:

Az előzetes vizsgálatok szerint mindkét vonat 20 kilométer/órás sebességgel közlekedett. A két vonaton összesen körülbelül 30-40 utas utazott, közülük tízen sérültek meg az ütközés következtében. Az egyik vonat mozdonyvezetője is sérülést szenvedett. A Bz motorvonatok az ütközés következtében egymásba nyomódtak, de nem siklottak ki.

Most a legfontosabb, hogy a sérültek mentése megtörténjen, majd következik a műszaki mentés és az utasforgalom megszervezése. Vonatpótló autóbuszokat állítanak majd be és küldenek a helyszínre.

A vasúttársaság biztonsági szolgálatának munkatársai, a rendőrséggel megkezdték a baleset bekövetkeztének, okának alapos vizsgálat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek