BKK: úgy szabtak ki bírságot a társaságra, hogy a hatóság közben elismerte, helyesen járt el

MTI/iho   ·   2023.05.17. 17:20

A Budapesti Közlekedési Központ álláspontja szerint a társaság helyesen járt el a jegykiadó automatákkal kapcsolatos közbeszerzés kiírásakor.

A BKK a Fidesz budapesti szervezetének keddi Facebook-bejegyzésére reagálva, amely szerint a szabálytalan közbeszerzési eljárás miatt a társaságnak újabb bírságot kell fizetnie, azt írta: a társaságra a „Közbeszerzési Döntőbizottság annak ellenére szabta ki a 30+30 millió forintos bírságot, hogy határozatában maga is elismerte, hogy a BKK helyesen járt el a jegykiadó automatákkal (TVM-ekkel) kapcsolatos közbeszerzés kiírásakor, hiszen a szolgáltatás zavartalanságát csak így tudta biztosítani, illetve a legköltséghatékonyabb megoldást választotta.”

A BKK az ügyben fellebbez a Fővárosi Törvényszéknél a bírság ellen.

A társaság idézte a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát: „egyetértett az ajánlatkérővel és a kérelmezettel abban a Döntőbizottság, hogy a szoftver hibás működése miatt olyan kényszerhelyzet állt elő, amely a vizsgált szerződésmódosítást az eredeti szerződéssel elérni kívánt cél elérése érdekében szükségessé tette”.

Egy másik dokumentumban a hatóság úgy fogalmazott: „a Keretmegállapodás módosításának időpontjában a TVM készülékek a Nyertes ajánlattevő birtokában voltak, a Nyertes ajánlattevő által történő javítás jelentette a legköltséghatékonyabb és leggyorsabb megoldást Ajánlatkérő számára más gazdasági szereplőkkel való szerződés megkötése helyett”.

A Fidesz budapesti szervezete kedden azt írta: a BKK-t mintegy 60 millió forintra büntették szabálytalan közbeszerzési eljárás miatt. A BKK-nak a jegykiadó automaták gyártásáról, szállításáról és üzemeltetéséről szóló tenderbe „tört bele a bicskája” – írták.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.