BKV: a februári bérekkel fizetik a bérkompenzációt

iho/vasút   ·   2012.02.28. 09:27

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV közös közleményt adott ki kedden. Ebben azt írják: a szakszervezeti vezetők az elmúlt napokban több alkalommal hergelték alaptalan információkkal a BKV dolgozóit és tájékoztatták félre a közvéleményt. Ennek egyik fő állítása volt, hogy a BKV nem fizeti ki a kormányrendelet szerint járó bérkompenzációt.

Megerősítették és leszögezték: ahogy januárban jelezték, tiszteletben tartják, és biztosítják a munkavállalók számára a munkaszerződésben rögzített juttatásokat, illetve a jogszabály alapján járó bérkompenzációt – írják.

Ennek megfelelően a 2011-es bérszintek és a 2012-es adójogszabályok januári bérekre gyakorolt hatását kiértékelve és a számításokat elvégezve, március elején a februári bérfizetéssel megkapják a BKV munkavállalói a jogszabály alapján járó bérkompenzációt, visszamenőleges hatállyal, 2012. január 1-től.

Mint írták, a BKV vezetése folytatja a kollektív szerződésről szóló tárgyalásokat is, de ha a szakszervezetek nem kívánnak megállapodni, 2012. március 4-étől a hatályos Munka törvénykönyve szerint folytatódik a BKV dolgozóinak foglalkoztatása. Erre az esetre a módosított belső menetrend-szervezési intézkedésekkel felkészültek.

Kapcsolódó hírek