Blokkláncot tervez használni a Transzmasholding

iho/vasút   ·   2018.10.13. 08:45
400px_3te25k2m

Az orosz mozdony- és vasúti gördülőállomány-gyártó partnerségre lépett a blokklánc-fejlesztő Vostokkal. A folyamat részeként a Vostok privát blokklánc-platformját egyesítik a Clover Group adatbányász cég által a Transzmasholding (THM) számára kifejlesztett SmartMaintenance intelligens diagnosztikai és előrejelző-rendszerrel, ami a megfigyelt mozdonyokon található több mint kétszáz szenzor adatait gyűjti össze a járművek műszaki állapotának optimalizálása érdekében. A rendszer tesztjeire még az éven sor kerül, az új termék várhatóan 2019 végén kerülhet kereskedelmi forgalomba – jelenti a Railway Gazette.

A Transzmasholding a blokklánc-technológiával a mozdonyok ellenőrzött és elosztott flottaadatainak gyűjtését, elemzését és tárolását könnyítené meg (fotó: Railway Gazette)

A blokklánc-technológia – vagyis egy olyan elosztott adatbázis, amely egy folyamatosan növekvő, adatblokkokból álló listát tart nyilván, a hamisítást és módosítást kizáró módon – által azt szeretnék elérni, hogy az adatokat átlátható módon gyűjtsék össze, megvédve azokat a jogosulatlan változtatásoktól és a lehetséges veszteségektől.

A THM szerint a módszer felgyorsítja a bejövő adatok ellenőrzésének sebességét, csökkenni fog az anomáliák kimutatásához szükséges erőforrások mennyisége, vagyis összességében javítani fogja a prediktív analitika minőségét. Az alacsony minőségű adatok exponenciálisan növekvő károkat okozhatnak a mozdonyoknak, mivel megnehezítik annak megértését, hogy hogyan és mikor kellene megelőző és korrekciós intézkedéseket tenni. Ez hatást gyakorol a teljes mozdony hatékonyságára, az új technológia viszont megoldást jelent ezekre a problémákra – adja hírül az International Railway Journal.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek