Bővülő díjköteles hálózat Németországban

iho/közút   ·   2012.07.30. 12:41

Augusztus elsejétől díjkötelessé válik 1135 kilométernyi autópályaszerűen kiépített négysávos szövetségi autóút Németországban. Ezek az utak főleg szövetségi autópályákhoz kapcsolódnak. A nagyméretű térkép itt érhető el.

Az útdíjat a tizenkét tonnánál nagyobb össztömegú járműveknek kell fizetniük, a buszokat kivéve.

A németországi fizetős utakkal kapcsolatos információk magyar nyelven is elérhetőek a Toll Collect weboldalán.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.