Brutális vonattűz Kairóban, húsznál is több halott

iho/vasút   ·   2019.02.27. 11:18
400px_vonatbaleset_kairo

Az egyiptomi főváros Ramszesz pályaudvarának peronjain várakozók százai lehettek szemtanúi annak, hogy az Alexandriából érkező szerelvény egy peronkorlátnak ütközik, amitől lángra kapott. A vonat ezt követően – valószínűleg a tűz miatt – már nem tudott megállni időben és nagy sebességgel az ütközőbaknak csapódott. A Sky News Arabia értesülései szerint az ütközés következtében a mozdony üzemanyagtartálya felrobbant. A mozdony félig az oldalára dőlve állt meg. A lángok az állomás egy részét is elborították, megsemmisítve azt. A hatóságok azonnal megkezdték a pályaudvar teljes kiürítését – jelenti a Mirror.

Legalább huszonnégyen meghaltak, amikor egy vonat lángra kapott, az ütközőbaknak csapódott, majd a mozdony felrobbant a kairói főpályaudvaron. A képre kattintva galéria nyílik. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas felvételek következnek! (fotók forrása: Twitter)

A tűz pontos okát egyelőre nem tudni. Egy szemtanú szerint a lángok akkor csaptak fel, amikor vonat a pályaudvar egyik acélkorlátjának csapódott, amitől a szerelvény valamilyen gyúlékony része szikrát fogott.

A Shorouk News információi szerint a katasztrófában legalább huszonnégyen meghaltak, és legalább ötvenen megsérültek. A sérülteket az Al-Hilal kórházba szállították. A tragédia helyszíne leginkább egy horrorfilmre emlékeztet: a peronokat és a síneket megégett holttestek fedik. Sokan a mozdony felrobbanásakor vesztették életüket.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek