Bukott az útdíjtender

MTI   ·   2013.01.19. 14:05

Az Állami Autópályakezelő (ÁAK) Zrt. a nyertes cég döntését tudomásul vette, írja közleményében. A Getronics Magyarország Kft. mint az elektronikus útdíjszedési rendszer teljes körű bevezetésére és megvalósítására kiírt tender nyertes ajánlattevője január 18-án nyilatkozatban értesítette az ÁAK-t a visszalépéséről.

A Getronics közlése szerint az ajánlat kihirdetését követően az alvállalkozóival történő egyeztetések alapján nem látja biztosítottnak a szerződésszerű teljesítést biztosító együttműködést, ezért a szerződést nem írják alá – írja az ÁAK.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) annyit közölt: megvizsgálják a további lehetőségeket a kialakult helyzetben.

A Getronics későbbre ígért tájékoztatást.

Az ÁAK még szeptember végén hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer hazai kiépítésére.

A társaság ezt követően december 15-én jelentette be, hogy a Getronics nyerte az e-útdíj tendert, miután a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson a legjobb ajánlatot tette nettó 34,89 milliárd forintos áron. A rendszer tervezett indulási időpontja 2013. július 1. volt.

Az eredeti tervek szerint a szerződést december 27-én írták volna alá. A Getronics január 14-én 30 napos haladékot kért és kapott, hogy tovább tárgyalhasson az alvállalkozójával.

Kapcsolódó hírek