Busszal ütközött a Máltai Traxx

iho/vasút   ·   2017.10.20. 12:04

A Katasztrófavédelem értesülései alapján a vonaton tartózkodó százkét utas közül senki nem sérült meg. A helyközi buszon utazó kilenc ember közül viszont hárman megsérültek, ezért őket a mentők kórházba szállították. A baleset eddig tisztázatlan okok miatt történt. A kónyi bevezető úton, a 8502-es úton teljes lezárás van érvényben.

Korábban írtuk:

A 947-es számú Sopron Bank Intercity a Kóny és Enese között, egy vasúti átjáróban gázolt el egy utasokat szállító Ikarust. A balesethez a csornai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a műszaki mentést. A vonat és a busz utasait jelenleg a mentők vizsgálják - jelenti a Katasztrófavédelem.

A Sopronból Budapestre tartó intercityt a Máltai Szeretetszolgálat reklámmatricáját viselő 480 013-as Traxx vontatta. A baleset miatt várhatóan vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, ezért a Győr és Sopron között közlekedő személyvonatoknál, valamint a Budapest-Sopron és Budapest-Szombathely intercityknél jelentős késésekre kell számítani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.