Centenáriumi buszünnep a Városligetben

Istvánfi Péter   ·   2015.03.01. 13:45
100evbpbusz0

Pont száz évvel az első járat megindulása után hatalmas ünnepséggel köszöntötték a centenáriumát ünneplő buszközlekedést, az első járat egykori végállomásán, a Hősök terén. Az érdeklődők reggel 9-től megcsodálhatták a 100 év jellemző busztípusait, sajnos a kiállított járművek nagy része a XX. század második feléből származott. A mai is forgalomban lévő járművek mellett kiállították egy cabrio 620-ast, valamint egy normál 620-ast ÁMG-póttal, valamint a 180-as Ikarust. A legújabb generációt pedig egy CNG-hajtású Van Hool newA300, a BKV által házilag gyártott Ikarus V127-es, valamint az első Mercedes Conecto képviselte. Utóbbi kocsi a BKV szólótenderének a győztese, az új kocsik tavasztól várhatóan állnak forgalomba.

Micsoda konvoj az Andrássy úton! A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

Ezt követően 11 órától Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója beszédével megnyitotta az emlékévet. A beszédek után látványos felvonulással folytatódott a rendezvény. A kocsikra bárki felszállhatott, és végigutazhatott az első járat útvonalán, a Városligettől a Deák térig.

Az ünnepségsorozat ezzel nem ért véget, az év folyamán a BKV összes buszgarázsa megnyílik az érdeklődők előtt, különböző időpontokban. Pontos menetrendet a BKV honlapján találhatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek