Combosodó osztrák tehergépek

iho   ·   2015.10.15. 08:45
00kicsi

Az elkövetkező öt évben három tenderen összesen kétszáz korszerű mozdony beszerzéséről döntött a Rail Cargo Austria. Az első közbeszerzést 2017-re írták ki, három részletben összesen száz mozdonyt tartalmaz. Az minden gépre, beszerzésre érvényes, hogy Európa vasútjainak többségén tudni kell közlekedniük legalább százhúsz kilométer per órás sebességgel.

Vége lesz a Taurus-korszaknak?<br>(Kemsei Zoltán felvétele)

Az első tender három részre oszlik: ötven Last Mile (azaz kiegészítő dízellel felszerelt), 5600 kilowattos villanygépet, és kétszer huszonöt többáramnemű villamos mozdonyt tartalmaz. Még 2017-ben tervezi beszerezni a cég a „Supercargo Ost” mozdonyokat: a kétszer négy, vagy hattengelyes kivitelű, 5600 kilowattos villany- és 1800 kilowattos dízelmotorral szerelt  Last Mile mozdonyokból ötvenet szereznének be. Ezeket a gépeket kifejezetten a dél- és kelet-európai forgalomra optimalizálnák, Magyarországtól Törökországig. 2020-ra jönne újabb ötven „Supercargo West” hibridmozdony, amelyek német–török, gépcsere nélküli forgalomra lennének alkalmasak.

Az adatok a railcolor.net oldalról származnak, németül tudóknak linkeljük az osztrák közbeszerzések oldalát is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek