Csehek újítják fel az állomási biztosítóberendezéseket Szófia és a szerb határ között

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.11.18. 18:05
AZD

A Szófia és Dragoman közötti vasútvonalon öt állomás biztosítóberendezéseit az AŽD Praha modernizálja. 

A csehországi AŽD Praha vasúti berendezéseket gyártó vállalat jelentős nemzetközi üzletet tudhat magáénak. Nemzetközi vasútvonalról van szó, amely a bolgár fővárost Szerbiával köti össze. Az AŽD Praha a Terna görögországi építtető vállalat alvállalkozójaként szerepel a projektben, amelynek értéke 31,7 millió leva (csaknem 6 milliárd forint). A csehek Szófia Volujak nevű elővárosát Dragoman várossal összekötő vasútvonalán Kostinbrod, Petarch, Slivnica, Aldomirovci és Dragoman állomások biztosítóberendezését cseréli ki új, ESA 44 típusúra. Továbbá megújulnak az elektromos átalakítók is, valamint 146 vasúti fényjelzőt LED-esre cserélnek, sőt tengelyszámlálókat is telepítenek.  

Az AŽD Praha a vasúti berendezések gyártása terén európai szinten az élvonalban van, innovatív megoldásokat is tesztel, valamint fejleszt. Saját vasútvonala is van, ahol különböző vonali és állomási biztosítóberendezéseket tesztel. Hogy csak néhány példát említsünk:

is tervezik.       

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek