Csehországban is gondokat okoz a havazás a közlekedésben

MTI/iho   ·   2017.04.19. 16:39

A téli sportok kedvelői ugyanakkor örülhetnek, mert néhány bezárt síközpont újra megnyitotta kapuit, s érdeklődőkben nincs hiány. A meteorológiai intézet szerda déli jelentése szerint az észak-morvaországi Jeseníky-hegységben harminc-negyven centiméternyi hó hullott, és lavinaveszély miatt a turistákat eltanácsolják a túráktól. Három magasan fekvő síközpont azonban már kedden délután újra kinyitott, és szerdán a hírek szerint mindenütt telt ház volt. Hasonló a helyzet a cseh-lengyel határon fekvő Óriás-hegységben (Krkonose) is, ahol le kellett állítani a Snezka-csúcsra vezető libegőt, és a tőle nyugatra fekvő Jizerské-hegységben, ahol szintén áll a Jested-csúcsra vezető libegő. Ebben a térségben eddig két síközpont újította fel működését. A hegyvidékeken számos alsóbbrendű út járhatatlan, mert a hófúvások következtében az utakon több helyen is hónyelvek alakultak ki, illetve az utakra hullott faágak akadályozzák a forgalmat. A Németországba és Lengyelországba vezető utakon több kamion elakadt, illetve az árokba csúszott, és szintén akadályozza a forgalmat. A legnagyobb közlekedési problémákat Karlovy Vary környékéről, illetve Észak- és Dél-Morvaországból jelentették. Komoly gond, hogy a cseh autósok többsége már nyári gumira váltott, így a síkos utakon nehezebben tudnak közlekedni. A rendőrség óvatosságra szólította fel az autósokat, és jelezte, hogy a szokottnál több baleset, koccanás történt, de súlyosabb esetről nincs jelentés. A magyarok által is gyakran használt cseh autópályákon zavartalan a közlekedés.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Jönnek a cseh railjet-hasonmások

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.02.23. 12:00

Márciusban és áprilisban hazánk vasútvonalain tesztelik az új ötkocsis cseh szerelvényeket. Az utasok majd a Metropolitanokon próbálhatják ki ezeket, ha minden jól megy.