Csehországban próbázik a Twindexx Swiss Express

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.07.14. 18:45
kiskep

A Bombardier járműgyártó műhelyéből egyenesen a közép-csehországi Velim mellett található Vasúti Kutatóintézetbe (VÚŽ) került a svájci vasúttársaságnak (SBB) gyártott RABe 502-es sorozatú szerelvény két példánya. Az 502.201-es és 502.203-as pályaszámú egységeket különféle vasútbiztonsági teszteknek és futástulajdonságaik megfigyelésének vetették alá. A tervek között szerepelt a szinkron üzemmód tesztelése is, de erre csak később kerül sor, ezért jelenleg már csak egy 502-es raboskodik Csehországban.

A velimi Vasúti Kutatóintézet próbapályáján veszi problémamentesen az ívet a Twindexx Swiss Express<br>(fotó: Vladimír Fišar, vladanfoto.cz)

A kétszintes, 7500 kilowatt állandó teljesítményű, 200 kilométer per óra sebességgel haladni képes, nyolcrészes Twindexx Swiss Express elnevezésű szerelvény Csehországi vendégszerepléséről itt találhatnak több fotót.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek