Csepeli buszok: csak az első ajtón lehet felszállni

iho/közút   ·   2021.07.10. 16:35
00_csepel_elsoajto

A pozitív tapasztalatoknak köszönhetően a Budapesti Közlekedési Központ a hétköznapokra is kiterjeszti az első ajtós felszállási rendet. Július 12-étől minden Csepelt érintő buszjáraton hétköznap és hétvégén is csak az első ajtónál lehet felszállni. Az intézkedésnek köszönhetően jelentősen javulhat az utazás biztonsága a térségben.

Július elején bővült az első ajtós felszállási rendű járatok köre a csepeli

  • 35-ös,
  • a 36-os,
  • a 148-as,
  • a 151-es és
  • a 159-es buszokkal.

A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően július 12-étől, hétfőtől minden Csepelen közlekedő buszra hétköznap és hétvégén is csak első ajtónál lehet felszállni.

A BKK nemrég egy reprezentatív felmérés formájában kérte ki a fővárosban közlekedők véleményét. A kutatásban megkérdezett emberek hatvanhárom százalékának más utasok megjelenésével, viselkedésével kapcsolatban merültek fel problémái.

A szigorított felszállási renddel ezek számottevő hányada kiküszöbölhető, így jelentősen javulhat a BKK ügyfeleinek biztonságérzete, utazás közben tapasztalt komfortérzete. A módszernek köszönhetően jelentősen könnyebb az illetéktelen utazók, bliccelők kiszűrése, az ellenőrök és utaskoordinátorok pedig a város több pontján tudják ellenőrizni az utazási feltételek betartását. A BKK az elkövetkezendő időszakban több járaton is tervezi az első ajtós felszállási rend bevezetését.

A jeggyel vagy bérlettel nem rendelkező utasok továbbra is emelt áron, a járművezetőktől vásárolhatnak vonaljegyet. A Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be. Az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetőn már kényelmesen, akár otthonról is lehet különböző típusú jegyeket vásárolni a Közlekedési mobiljegy alkalmazással.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek