Csökkentette a települések tranzitforgalmát az M43-as

MTI   ·   2012.05.03. 09:23

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, jelentősen csökkentette a településeken keresztülhaladó tranzitforgalmat az M43-as autópálya Szeged–Makó közötti szakasza, melyet egy éve helyeztek teljes hosszában üzembe – tudatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön.

A 34,6 kilométer hosszú, kétszer két sávos gyorsforgalmi úttal kapcsolatos fő elvárás az volt, hogy tehermentesítse a napi háromezres kamionforgalmat elszenvedő Szegedet, valamint Szőreget, Deszket, Klárafalvát, Ferencszállást, Kiszombort és Makót.

„Az egyéves üzem után egyértelműen megállapítható, az autópálya-szakasz elérte célját: a kamionforgalom tetemes részétől szabadultak meg a nyomvonal melletti települések” – közölte Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője.

A cég az Európai Unió által is támogatott beruházás folytatását készíti elő: jelenleg zajlik az M43 autópálya Makó és az országhatár közötti szakaszának kivitelezői közbeszerzése. Az új sztrádaszakaszt várhatóan 2014 második felében adják át a forgalomnak.

Kapcsolódó hírek