Csökkentette a települések tranzitforgalmát az M43-as

MTI   ·   2012.05.03. 09:23

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, jelentősen csökkentette a településeken keresztülhaladó tranzitforgalmat az M43-as autópálya Szeged–Makó közötti szakasza, melyet egy éve helyeztek teljes hosszában üzembe – tudatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön.

A 34,6 kilométer hosszú, kétszer két sávos gyorsforgalmi úttal kapcsolatos fő elvárás az volt, hogy tehermentesítse a napi háromezres kamionforgalmat elszenvedő Szegedet, valamint Szőreget, Deszket, Klárafalvát, Ferencszállást, Kiszombort és Makót.

„Az egyéves üzem után egyértelműen megállapítható, az autópálya-szakasz elérte célját: a kamionforgalom tetemes részétől szabadultak meg a nyomvonal melletti települések” – közölte Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője.

A cég az Európai Unió által is támogatott beruházás folytatását készíti elő: jelenleg zajlik az M43 autópálya Makó és az országhatár közötti szakaszának kivitelezői közbeszerzése. Az új sztrádaszakaszt várhatóan 2014 második felében adják át a forgalomnak.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.