Csuklós Ikarusszal mentették a Pesti úti idősotthon lakóit

iho/közút   ·   2020.04.11. 15:00
400px_bkv_idosotthon

A BKV Zrt. Budapest legnagyobb közösségi közlekedési szolgáltatójaként a megrendelő BKK-val egyeztetve részt vesz a koronavírus miatt fertőzött Pesti úti idősek otthona lakóinak szállításában. A társaság a BPI-990 forgalmi rendszámú Ikarus 280.49-es csuklós busszal segített be: az 1987-es évjáratú kocsival sok idős embert szállították át az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. Habár az autóbusz a magas padló és a lépcsős beszállás okán nem a legkényelmesebb az idősek számára, azonban megfelel az országos tisztifőorvos, valamint a rendőrség által támasztott elvárásoknak, ilyenek például a könnyen fertőtleníthető ülések.

A BPI-990 rendszámú Ikarus 280-assal segített elszállítani az idősotthon lakóit a BKV (fotók: MTI/Mihádák Zoltán)

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz az utasok és a dolgozói védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választották el a járművezetőket, folyamatosan védőfelszerelést adnak a dolgozóknak. Továbbá home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. A társaság továbbra is arra törekszik, hogy minden eszközzel megelőzze vagy legalább lassítsa a járvány terjedését, eközben hozzájárulva a város működéséhez.

A BKV intézkedéseiről bővebben ide kattintva olvashatnak.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek