Csúszik az M85–86-os új szakaszainak építése

MTI   ·   2012.08.08. 09:33

Át kell dolgozni az M85–86-os gyorsforgalmi út két Győr megyei szakaszának terveit, hogy megfeleljenek az uniós környezetvédelmi normáknak. Emiatt csak 2014 tavaszán kezdődhet az építkezés a Győr és Enese, valamint az Enese és Csorna közötti szakaszon – adta hírül a Kisalföld.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint az érintett szakaszok építését várhatóan 2016 végén fejezik be. Fél évvel ezelőtt még arról volt szó, hogy az építkezést még idén elkezdik, és az utat két év múlva felavatják.

A késedelem oka, hogy a Győr és Csorna közötti szakasz környezetvédelmi előkészítését még Magyarország 2004-es európai uniós csatlakozása előtt kezdték az akkori magyar jogszabályok szerint. Most átdolgozzák a terveket, a jóváhagyás pedig Brüsszeltől függ.

Az M85–86-os gyorsforgalmi út Győrt köti majd össze Szombathellyel, kétszer két sávon, 92 kilométer hosszan. A főútnak Győr-Moson-Sopron megyében eddig mindössze egy hét kilométeres szakasza, az enesei elkerülő készült el.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.