Debrecenben is négysávosra szélesedik a 471-es út

iho/közút   ·   2022.03.10. 09:00
00_471-es_negysavos

A főút 4,5 kilométeres, kétszer két sávos külterületi, Hajdúsámsonig tartó szakaszát 2020 augusztusában adták át. Az induló projekt elkészültével a főút Hajdú-Bihar megyei szakaszának szinte egésze, vagyis több mint harminc kilométer hosszú szakasza újul meg.

Debrecenben a másodrendű főút Mátyás király utcától a Simon István utcáig tartó szakasza lesz kiszélesítve. A projekt keretében a 4908-as jelű út, az Acsádi út belterületi szakaszát is felújítják, valamint több lakossági út is épül. A főút négysávosításához kapcsolódóan több városi utca, illetve gyűjtőút csatlakozását jelzőlámpás csomóponttá építik át, összesen nyolc helyen.

(fotók: NIF Zrt.)

A jelentős parkolóigény kielégítése érdekében a beavatkozási szakaszon nyolc helyen építenek parkolókat is, a főút mellett közvilágítás is lesz. Megújulnak az utcabútorok – padok, hulladékgyűjtők – és a régi laktanya meglévő beton kerítését felhasználva, a növényfelületek növelése érdekében zöldfal kerül kialakításra.

Az érdemi munkavégzés várhatóan 2022. harmadik negyedévében, az előkészítési munkálatokat, vagyis a kiviteli tervek elkészítését követően kezdődik meg és tervezetten 2024. harmadik negyedévében ér véget.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Debreceni Mélyépítő Holding Kft.–KE-VÍZ 21 Zrt.–Zemplénkő Kft. végzi nettó 7 milliárd 299 millió 11 ezer 812 forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek