Decemberben már használható az M44-es

iho/közút   ·   2020.10.17. 15:00
01_konodosi_ut

Két hónappal az átadási határidő előtt vehetik birtokba az autósok koronaélen belül az M44-es Kondoros–Békéscsaba közötti szakaszát. A kivitelező január végig még dolgozik a beruházáson, de ezek a munkák már nem zavarják a forgalmat.

Kondoros és Békéscsaba között a főpálya pályaszerkezete elkészült. Néhány forgalomtechnikai jel festése van még hátra. A teljes projekten befejező munkálatok zajlanak majd koronaélen kívül január végéig. A beruházás műszaki átadás – átvételi eljárása október 15-én megkezdődött. Lezárása maximum harminc nap, ezt követi majd a forgalomba helyezés. A tervek szerint december elején a közlekedők már birtokba vehetik az utat.

A beruházáshoz kapcsolódó Fürjesi út 2×1 sávos útépítési munkái is zajlanak. A 44-es és 47-es főút közé eső szakaszon a főpálya alatti altalaj stabilizáció, töltés és védőréteg építés megtörtént, befejeződött a ckt-beton- és az aszfaltalapréteg-építés. A 47-es főút 4432. j. út közötti szakaszon a meglévő burkolat elbontásra került, földműépítés folyik. A 4432. j. utat érintő részen a főpályán kívüli szervizutak, kerékpárutak építése, valamint a főpálya szakaszos, kétoldali szélesítése van folyamatban. Megkezdődött a 44-es főúti, valamint a 47-es főúti csomópontba tervezett körforgalmak építése.

(fotók: NIF)

A Békéscsabai Mérnökségi telepnél az építési munkák még tartanak: az épület elkészült, a padlóburkolat, gépészeti és elektromos szerelési munkák, valamint a külső térburkolat építés zajlik.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek